home

 

 

Клеевата тинктура представлява 30%-ов прополис във водно алкохолен разтвор.

Пие се профилактично пролет и есен по 30 капки разтворени във вода или мляко половин час преди ядене, три пъти дневно. При заболяване от грип и настинка прополисът може да се употребява продължително. Усилва действието на антибиотиците и други лекарства. Използва се за профилактика и при възпалителни заболявания на лигавицата на носа, устата и горните дихателни пътища. Благодарение на регенативния, обезболяващ и нормализиращ стомашната секреция ефект прополисовият разтвор може да се използва за профилактика през пролетта и есента, когато обикновено се изострят дуоденалните язви и гастрити. Приема се профилактично против чревни инфекции. При възпалени на гърлото се прави гаргара с прополисов разтвор във вода.

 

ИМУНОВИТ (хиперицин- таблети)

Направени от концентрат на жълт кантарион таблетите се използват за укрепване на имунната система, при нервни смущения, безсъние и депресия. Жълтият кантарион регулира функциите на черния дроб и жлъчката. Народното наименование на билката е "Христова кръв" или "Христова чудотворка". Жълтият кантарион регулира функциите на черния дроб и жлъчката. Прилага се също при стомашно-чревни разстройства, при киселини в стомаха и като имуностимулиращо средство. Пие се 3 пъти дневно по 1 таблетка.

 

Проповит С и проповит  Е

propovit


Всяка таблетка съдържа прополис, ментол, евкалипт, витамин С /Е и подсладители. Укрепва имунната система, има обезболяващ ефект за болно гърло, бързо премахва хрема, кашлица и лош дъх. Действа противовъзпалително при фарингити. Смучи се по 1-2 таблетки на всеки 2-3 часа. Имат приятен вкус.


      Прополис за болно гърло с невен (спрей)
             Спрей с невен


Използва се при инфекция и остър катар на горните дихателни пътища, при възпалено гърло, ангина, фарингит, тонзилит (възпаление на сливиците). Съдържа прополис, екстракти от невен и смрадлика, захарин, ментол, вода.


           

 

Проплисов спрей за възпалено гърло и устна кухина с живовляк


Използва се при възпаление на гърлото, ангини, фарингит и други. Употребява се също така при наличие на пародонтоза, кървене на венците, болки в зъбите, афтозен стоматит. Начин на употреба 3-4 впръсквания  в устата 5-6 пъти дневно,като след впръскването не се поема нищо в продължение на 30 минути за още по-добър ефект.

 


         

Прополисова вода за уста


Прополисовата вода за уста се използва за профилактика на пародонтопатиите(възпаления на венците),както и при болки на зъбите.Премахва лошия дъх и кървенето на венците.Съдържа водно алкохолен прополисов разтвор,екстракт от смрадлика и ментово масло. Предлага се в опаковки от 120 мл., както и концентрат от 50 мл.

 

 

 

Секстоник-таблети

Билков продукт на базата на екстракт от жълт кантарион с добавка на микроелементи. Профилактично средство с тонизиращо действие при неврогенни форми на импотентност вследствие на стресови фактори и загуба на желание. Продуктът има въздействие върху нервната и имунната система. Желан ефект се получава след вземане на продукта в продължение на 7 дни, сутрин и вечер. При патологични промени вследствие болестно състояние, продуктът няма въздействие и се препоръчва консултация с гинеколог или андролог.